Implantation
Implantation

press to zoom
Terrassement
Terrassement

press to zoom
Lames de volet polycarbonate
Lames de volet polycarbonate

press to zoom
Implantation
Implantation

press to zoom
1/27
Labels NL.png

TECHNIEK

Een zwembad wordt in de eerste plaats gebouwd door een algemene aannemer. Het gaat om ondergrondse structuren met betonnen funderingen, zodat dit werk tot de Civiele Techniek behoort. 

Ga dus na of uw aannemer beschikt over de nodige vaardigheden, erkenningen en verzekeringen om uw project te doen slagen en uw investering veilig te stellen!

Met Blue Concept slaapt u op beide oren. Niet alleen hebben we meer dan 35 jaar ervaring in het vak, we voldoen ook aan alle gevraagde professionele eisen!

Logo Inf N.png
  • White Houzz Icon
  • White Pinterest Icon
  • Blanc Google+ Icône
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon

De hoofdstructuur van een zwembad is niet te zien. Maar zoals bij elk gebouw rust alles er wel op... Dit is het belangrijkste!

Een zwembad wordt ingebouwd in de grond. Het is onderhevig aan sterke druk, aan aardschokken, infiltratie van regen- en grondwater, chemische fenomenen, enz.

De aanwezigheid van leidingen en het zwembadwater maakt dit allemaal nog delicater...

 

Een zwembad bouwen is werk voor een ervaren professional!

Wanneer de hoofdstructuur van het zwembad wordt aangelegd, worden ook de leidingen geplaatst en afgedicht: de keuzes die u hierbij maakt zijn onomkeerbaar!

De verdeling van de calorieën en producten en de reinigingsefficiëntie zullen afhangen van een optimale watercirculatie in het zwembad.

Dit biedt geen ruimte voor improvisatie: het hydraulisch plan, het aantal en de plaats van de af te dichten onderdelen, beperking van de drukverliezen...

Het onderhoudsgemak, de hygiëne van het water en de besparingen om het te verwarmen hangen ervan af.

Liner en verf zijn het gemakkelijkst en zuinigst... in eerste instantie. Maar door hun kwetsbaarheid en beperkte levensduur vormen ze wel een kwetsbare keuze.

Polyester is een beetje duurder, maar biedt meer weerstand en blijft langer goed...

 

De mooiste privézwembaden, commerciële zwembaden, openbare of professionele zwembaden zijn gemaakt van tegels. Mozaïek, geëmailleerde tegels, faience bieden onbeperkte esthetische keuzes.

Hun onderhoudsgemak, duurzaamheid en hygiëne vormen doorslaggevende factoren.

HOOFDSTRUCTUUR

HYDRAULICA

COATINGS

FILTRATIE

Zandfilterinstallaties, zelfs met nieuwe filtratietoestellen, zijn verouderd.

De fijnheid van de filtratie is al van meet af aan beperkt en gaat er mettertijd nog op achteruit door kalksteen. De veelvuldige wasbeurten en het waterverbruik zijn nog amper aanvaardbaar.

Er bestaan nieuwe materialen die het water fijner filteren en minder onderhoud vragen. Multi-cartridgefilters, diatomeefilters, centrifugale voorfilters...

Ga mee met de tijd! 

Als u uw zwembad elke nacht afdekt, kunt u 50% besparen op de verwarmingskosten. Maar de afdekking helpt ook uw zwembad te beveiligen.

Een afdekking met latten is zeer veilig, discreet en goedkoop. Ze doet haar werk zonder door te wegen op het budget van uw project.

Maar automatische luiken zijn een luxe waar velen zich door laten verleiden. Wij besteden veel zorg bij het aanbrengen en regelen van dit type installatie.

Iets om goed over na te denken!

AFDEKKINGEN

WATER

BEHANDELING

Wat belangrijk is voor uw gezin en uw gasten is de kwaliteit van het water.

Het moet kristalhelder en zacht zijn, zonder smaak of geur... Maar nog belangrijker is dat het hygiënisch, gesteriliseerd en steriel is, tot in het zwembad zelf.

Daarom sluiten we veel nieuwe, weinig efficiënte procedés uit. We kiezen voor het neusje van de zalm onder de meest natuurlijke en erkende systemen, afkomstig van de beste fabrikanten en volledig geautomatiseerd.